magyar english
Cincér Hírlevél
Szakvezetési segédlet
Hiúz Ház – Erdei Iskola és Látogatóközpont Királyréten
Kökörcsin Ház
Nemzeti Parki Termék védjegy

Közadatkereső
Agrárminisztérium
 
Haszonbérleti pályázati felhívások

A 1338/2015 (V.27.) Kom. határozatban rögzített feladat végrehajtásához kijelölt kapcsolattartó adatai:

Bakos Dorottya,
birtokügyi referens
Tel.: + 36 1 391 4623
E-mail:
bakosd@dinpi.hu

Európai Év Fája szavazás
 
Az Európai Év Fája versenyben február 28-ig lehet szavazni a közel 300 éves gödöllői vackorra, mely 2013-ban megnyerte a hazai Év Fája versenyt.

Szavazzon Ön is, legyen a gödöllői vén vackorfa az Európai Év Fája! Kérjük, látogasson el a www.treeoftheyear.org oldalra és szavazzon Ön is, hogy a magyar fa nyerhessen!
   
  Az európai vetélkedőn idén tíz fa vesz részt, melyek saját hazájukban a közönség segítségének köszönhetően elnyerték az Év Fája címet. A bolgár, cseh, francia, ír, lengyel, magyar, olasz, skót, szlovák és walesi fákra lehet szavazni, a világon bárhol.

A nemzetközi verseny célja, hogy Európa érdekes fáit bemutatva felhívja a figyelmet azok védelmére, természeti és történelmi jelentőségére. A résztvevő fák saját hazájukban több ezer szavazattal jutottak az élre, így várhatóan az európai forduló is szoros lesz. Az izgalmakat fokozandó a szavazás az utolsó héten titkos lesz, az eredményeket március 19-én teszik közzé.

Az Európai Év Fája versenyt negyedik alkalommal szervezi meg az Ökotárs Alapítvány testvérszervezeteivel, az Environmental Partnership alapítványokkal. Az európai verseny az országos vetélkedőket követi, a kezdeményezés fő célja a közfigyelem ráirányítása a fák fontosságára és a biológiai sokféleség csökkenésére. Az Európai Év Fája verseny bizonyítja, hogy a fák ügye nem ismer határokat, és rajtuk keresztül szélesebb nemzetközi párbeszéd kezdeményezhető.

Kapcsolat: Sólyom Éva, a magyarországi Év Fája verseny szervezője, Ökotárs Alapítvány, solyom@okotars.hu, +36 1 411 3500


Tudta-e?
Az Országos Erdészeti Egyesület már 1996-ban indította az ugyanilyen néven futó Év Fája mozgalmat, amely évről-évre nem egy konkrét fát, hanem egy-egy kevésbé ismert hazai fafajt ismertet meg a nagyközönséggel és a szakmával. 2014-ben az év fafaja a mezei juhar.

 
 
 
Fotó: Czóbel Szilárd
   
 
2014.02.13.
Facebook
Sas-hegyi Látogatóközpont
Alcsúti Arborétum
Ócsai Tájház
Pál-völgyi-barlang
Pilisi len Látogatóközpont
Szemlő-hegyi-barlang
Jókai-kert
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design